Munca este mai ușoară cu atomizorul potrivit. Sfaturi utile pentru livada ta!


După o iarnă destul de capricioasă, soarele își face din nou simțită prezența, ceea ce înseamnă că nu mai avem prea mult timp de stat pe gânduri, dacă ne dorim o recoltă bogată. Știm cu toții că orice gospodar are nevoie de aparate practice și fiabile pentru grădina sa, iar unul dintre acestea este atomizorul.

Atomizorul este folosit frecvent în domenii agricole precum pomicultura sau viticultura. Este important de știut că livezile cu pomi fructiferi au nevoie de o îngrijire deosebită la începutul primăverii, pentru că atenția pe care le-o acordați are o mare influență asupra producţiei.

Tratarea pomilor primăvara

Tratamentele din primăvară sunt extrem de importante pentru sănătatea pomilor din grădina sau livada ta, iar prevenția este întotdeauna mai bună decât tratarea. Asta pentru că bolile pomilor, odată instalate, pot afecta întreaga recoltă. În continuare, vei găsi sfaturi utile care te vor ajuta să obții recolta pe care ți-o dorești.

Cei mai mulți specialiști consideră că pentru a avea o livadă sănătoasă, trebuie aplicate minimum 5-6 tratamente pe sezon. Primul tratament al pomilor se face după tăiere, la finalul lunii februarie sau începutul lunii martie, când temperaturile trec de 5 grade Celsius și astfel nu există riscul ca soluția aplicată să înghețe. În această perioadă a anului, metoda de stropit este îmbăierea. Asta înseamnă că pomul trebuie acoperit de sus și până jos cu o peliculă de lichid.

Atomizor RURIS A103S la lucru

IMPORTANT

Tratamentul se aplică în următoarele condiții:

  • să nu fie ceață sau umezeală
  • temperatura să depășească 5 grade
  • pomul să fie îmbăiat în întregime

Cum aplicăm simplu și ușor tratamentele pentru pomi

Stropirea pomilor fructiferi și a viței-de-vie se realizează cu ajutorul unei pompe de stropit manuale, a unui atomizor sau pulverizator. Atomizorul RURIS poate fi utilizat cu succes pentru dispersarea de pesticide prin mai multe duze sub formă de ceață, la o presiune de 2,5 bari. Datorită rezervorului de mare capacitate, se pot stropi suprafețe întinse. Nu sunt necesare operațiuni speciale de întreținere, atomizorul fiind proiectat pentru o durata mare de viață și condiții dure de exploatare.

Atomizoarele RURIS protejează în proporție de 99% orice tip de plantă şi, cu ajutorul acestora, poate fi efectuată toată gama de tratamente. Un alt avantaj competitiv, îl reprezintă dotarea de serie cu sistemul de pulverizat produse chimice sau fungicide, atât granulaţii solide, cât şi prafuri. Modul de acţionare a turaţiei motorului se face în mod controlat cu ajutorului mânerului multifuncţional.

Citește AICI mai multe informații tehnice despre Atomizoarele RURIS.

Dacă ai și alte sfaturi utile sau vrei să abordăm un anume subiect, te rog să ne lași un comentariu.

Citeste si:

LEAVE A COMMENT

Magazin online RURIS

magazin online ruris

Arhiva