Pregătește-ți grădina pentru o recoltă bogată


Solul este un depozit pentru toate elementele de care plantele au nevoie pentru a crește: nutrienți, materie organică, aer și apă. Solul oferă, de asemenea, sprijin pentru rădăcinile plantelor. Când este pregătit și îngrijit corespunzător, solul poate fi îmbunătățit în fiecare an și va continua să ajute la creșterea unor plante sănătoase.

Tipuri de sol

Unele sunt foarte nisipoase, altele sunt argiloase lipicioase, iar altele sunt stâncoase și puțin adânci. Solurile nisipoase nu rețin suficientă apă, iar cele argiloase conțin prea multă apă și nu permit să pătrundă suficient aer în sol.

Legumele au nevoie de un sol adânc și bine drenat, cu materie organică adecvată. Un sol bun de grădină, cu umiditate corespunzătoare, nu va forma o bilă dură atunci când este strâns în mână, ci va trebui să se sfărâme ușor.

Îmbunătățirea solului

Aproape toate solurile de grădină pot fi îmbunătățite prin adăugarea de materie organică pentru a face solul mai viabil. Materie organică:

Materiale vegetale: Aceasta include frunze, paie și iarbă. Lucrați materialul în sol cu ​​câteva luni înainte de plantare, pentru a-i permite să se descompună. Majoritatea grădinarilor fac acest lucru în timpul iernii.

Gunoi de grajd: folosiți gunoi de grajd compostat și încorporați-l în sol cu ​​mult înainte de plantare. Nu folosiți gunoi de grajd proaspăt, deoarece poate deteriora plantele și introduce boli. Aplicați între 30 și 40 de kilograme de gunoi de grajd compost pentru fiecare 100 de metri pătrați.

Compost: compostul este format din materiale vegetale în descompunere. Lucrați-l în sol înainte de plantare.

Rumeguș: compostează rumegușul înainte de a-l adăuga în grădină. Nu folosiți rumeguș necompostat, deoarece va vitregii solul de azot și, în consecință, va priva plantele de acest nutrient esențial.

Prelucrarea solului

Solul trebuie să fie prelucrat cât mai adânc, adică la cel puțin 8-10 cm. Săpați solul când este umed și fiți atenți ca acesta să nu fie îmbibat cu foarte multă apă. Înainte de plantare, asigurați-vă că solul este curat și nivelat. Îndepărtați toate bețele, pietrele și alte materiale.

Modelele de motosape proiectate și configurate de RURIS sunt adaptate diverselor tipuri de culturi și soluri și pot executa lucrări agricole complexe sau operațiuni ușoare pentru gradina casei tale. Am ales pentru motoutilajele agricole realizate de noi materiale rezistente, de cea mai bună calitate, care le asigură o greutate optimă pentru a putea fi manevrate cu ușurință.

Alege motosapa de care ai nevoie. Vezi AICI întreaga noastră gamă.

Spor la treabă și recoltă bogată!

Citeste si:

LEAVE A COMMENT

Orar de lucru și informații

+40 351 464 632
L-V: 08.00-17.00

Magazin online RURIS

magazin online ruris

Ne gasesti si pe Facebook:

Retele sociale

Arhiva