Ziarul Financiar Producătorul de motoutilaje agricole Ruris din Craiova mizează pe afaceri de peste 6 mil. euro anul acesta


www.ruris.roProducătorul de motoutilaje agricole Ruris din Craiova mizează pe afaceri de peste 6 mil. euro anul acesta

ieri, 13:16 Autor: Andreea Neferu , Ziarul Financiar
Producătorul de motoutilaje agricole Ruris din Craiova, deţinut de omul de afaceri Cătălin Stroe, estimează pentru anul 2012 afaceri de circa 6,2 milioane de euro, în creştere cu circa 32% faţă de anul anterior.

“Avansul va fi generat de faptul că venim cu 8 noi produse şi 2 inovaţii în lumea tehnicii, dar şi de faptul că vrem să ne extindem reţeaua de parteneri cu 20%. Vrem să acoperim mai bine partea de nord a ţării, unde nu suntem la fel de prezenţi ca în partea de sud”, a spus Cătălin Stroe.
Compania a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 4,7 milioane de euro, în creştere cu peste 50% faţă de anul anterior. Principalele categorii care au înregistrat majorări ale volumelor vândute în 2011 au fost motocoasele de umăr (70%), motofierăstraiele (30%) şi motocultoarele (30%).
Ruris se pregăteşte anul acesta să facă primul pas pe pieţele externe, urmând în a doua jumătate a anului să exporte produse pe piaţa bulgară. “În a doua jumătate a anului vrem să facem primul pas în Balcani, în Bulgaria. Vrem să lucrăm cu importatori, care cunosc specificul pieţei bulgare, dar şi pentru că este mai ieftin”, a spus Stroe. Antreprenorul a precizat că se aşteaptă ca 5 până la 10 procente din cifra de afaceri de anul acesta ar putea fi generată de exporturile către piaţa bulgară.
Pe această piaţă Ruris, care are circa 100 de angajaţi, concurează cu jucători precum nemţii de la Stihl sau suedezii de la Husqvarna

Citeste si:

LEAVE A COMMENT

Magazin online RURIS

magazin online ruris

Arhiva